fbpx

Hogyan hat ránk az utazás?

Minden egyes utazással több lesz az ember. Valóban valahogy teljesen mások, akik többet jönnek-mennek a világban. Miért is van ez így? Hogyan működik valójában ezafajta változás-generátor?

Nézd meg a videót, vagy olvasd tovább alatta!

Nos, amikor egy új helyre utazol – persze attól függően, hogy mennyire messzire – más lehet a klíma, a tapasztalt ízek-illatok, és az emberek gondolkodása is, mint amit megszoktál. Pont emiatt sokkal jobban figyelsz és olyan dolgokra és eseményekre is rácsodálkozol, amiket egyébként észre sem vennél. Mindez pedig felér egy komfortzóna és tudattágítással is.

Viszont ez az élmény és észlelés mindenkinél egyedi. Amíg valamiről nincs saját élményed, akkor azokat csak mások elképzelésein keresztül tapasztalhatod meg.

Hogyan mondanád el például egy külföldinek, hogy a magyaroknak mit jelent a pörkölt és milyen ízű, ha előtte sosem kóstolta? Vagy mondd el milyen a szülővárosod egy külföldinek, ha még sosem látta. Vagy például annak, aki még nem hallotta a tenger morajlását, hogyan fogod elmondani, hogy milyen is az?

Jó persze tudom, hogy ma már online rengeteg videó és kép is segít ebben, de mégis teljesen más átélni ezeket a maguk valójában, minden érzékszervünkkel érzékelni a hatásokat.

Félreértés ne essék, ahhoz, hogy hasonlót tapasztaljunk nem is kell feltétlen messzire utazni. A lényeg, hogy saját élmény legyen.Menj el nyugodtan péládul egy közeli másik városba, ahol még nem jártál és figyeld meg milyen érzést kelt benned.

Szerintem minden városnak, országnak a maga kinézete mellett van egy nagyon sajátos kisugárzása is, ami leginkább az ott élő emberektől függ. Amikor például vidékiek mennek egy nagyvárosba sokszor mondják is, hogy minden vibrál, mindenki siet, és sokkal idegesebbek az emberek. Ahogy közeledünk a nagyvároshoz már az utakon jönnek elő a feszültségek. Fordított esetben pedig, amikor valaki védékebbre megy, akkor sokszor nagyon idegen számára az sajátos nyugalom és unalom keverék, amibe csöppen.

Volt egy ismerősöm, aki kaliforniában tapasztalta meg, hogy 2 nap után már különös, számára szokatlan nyugalmat érzett. A 20 éve kint élő barátnője erre csak annyit mondott, hogy “Igen, ti egy kis izgága félős szorongós országban éltek. Itt azért minden más.”

Tehát utazásra fel, merj kipróbálni, látni, tapasztalni, ízlelni szagolni, hallgatni, és ez segít átértékelni a te mostani helyzetedet is, mert amikor képes vagy új szemüvegen át nézni az életed, akkor az nagyot tud változni.

PREV

Hogyan hatnak ránk a filmek?

NEXT

Karantén idejére hasznos lehet