fbpx

Mit ér valójában a motiváció?

Már rengeteg motivációs idézetet olvastál, sok-sok videót néztél. Mit ér ez valójában? Nos, munka nélkül gyakorlatilag semmit! Ugyan a bölcs, életigenlő idézeteket én is nagyon szeretem, mert inspirálnak, de helyén kell ezeket kezelni. Nem csodaszerek ugyanis.

Nézd meg a videót!

Emlékszel Eric Moussambani-ra? Ő az egyik leghíresebb afrikai úszó aki kis túlzással majdnem megfulladt a sidney-i  olimpián. Ő az, aki szabadkártyával érkezett, és úszni is csak a verseny előtt néhány hónappal kezdett el. Érdemes megnézni a technikáját. Egy biztos: nagyon motivált volt, és azt szerette volna, hogy az országa büszke legyen rá. Már csak a technika és az a sok év hiányzott, amit a többi versenyző beletett a gyakorlásba. Persze az is kérdés, hogy volt-e egyáltalán tehetsége az úszáshoz.

Tehát a motiváció abban segít hogy, amit már most tudsz, készségeket, képességeket, tudást, ahhoz könnyebben hozzáférj, és merd ezeket továbbfejleszteni, tanulni, edzeni, azért hogy még jobb legyél. 

Ám a felkészülési időt, a munkát és sok esetben a lemondást is bele kell számolni, ha el szeretnéd érni a céljaidat. Ezt sokan szeretnék megspórolni. Többen  persze tudják is ezeket, de mégis valahogy akadozik az életükből néhány terület, mert nem egészen az történik, amit terveztek.

Vajon miért van ez?  Mi az, ami még befolyásol útközben? Mi az, ami a legnagyobb motiváció, akarat és tettek ellenére is megakadályozhat? Mit tehetsz ellene?

Hamarosan erről is szó lesz itt a blogomom.

Ha jobban érdekel a téma és szeretnél fejlődni részletesen is megismerni a te válaszaid, akkor ajánlom a tudatos önmegvalósításról szóló online tréningemet.

PREV

A szív lenne a legönzőbb szervünk?

NEXT

Hogyan hat ránk az olvasás?