fbpx

Cégeknek

Vezetőfejlesztés
Szemléletváltás támogatása
Személyiségfejlesztés

Személyreszabott tréningek
Csapatépítés
Teamek, kollégák munkájának összehangolása

Stresszkezelési módszerek
Játszmák leleplezése és felszámolása
Konfliktuskezelési módszerek

Szerepkörök letisztázása
Munkacsoportok hatékony összeállítása
Kollégák kiválasztása

Mivel minden cég helyzete egyedi, a pontos feladatok meghatározása egy bemutatkozó beszélgetést követően történik. Az alábbiakban néhány példa milyen esetekben segítek:

Általános szemléletváltás, változások

Az emberek és a cégek, vállalkozások életében is folyamatosan új kihívások jönnek. Újfajta megoldásokra, szemléletváltásra van szükség, hiszen egy megváltozott helyzetben egy korábban működő  stratégia már kevés lehet. Sokszor szinte egyik pillanatról a másikra jön el az a pont. Mivel a régi megoldások már csak részben, vagy egyáltalán nem működnek, az ebből adódó konfliktusok  hirtelen nagyon látványosak lesznek.  A háttérben lehet  a hirtelen növekedés, egy-egy nem tudatosan véghez vitt változás, de pl. az új kollégák érkezésével az eltérő generációk közötti munkakapcsolat is kiválthatja.

Megoldás, amit kínálok: a helyzet tudatosítása, és kielemzése, majd annak felkészült kezelése, új vezetői stratégia és konkrét megoldások kidolgozása.

Amíg nincs tudatosítva a probléma forrása, addig megoldás sem fog születni. Én ebben segítek, hogy külső szemként rálátva nem csak rávilágítok a helyzet lényegére, hanem lépésről lépésre megoldási stratégiákat is kidolgozok a vezetőség számára.

Stressz-, és konfliktuskezelés

Sok helyen nagy a hajtás, természetesek a túlórák, feszült a légkör a minél nagyobb eredmény, az esetleges létszámhiány miatt.  A munkavállaló egy ilyen helyzetben sokkal gyorsabban kiég, továbbáll, és sok esetben stresszbetegségek is kialakulhatnak (pszichés jellegűek, de pl. magas vérnyomás, depresszió, emésztési zavarok is lehet a következmény).

Megoldás, amit kínálok: helyzetfelmérést követően személyre-, és a cégre szabott stresszkezelő technikák kidolgozása, oktatása – egyéni, vagy csoportos formában is.

Amikor a munkavállalók jobban kezelik a rajtuk lévő nyomást az kihat a mindennapi munkára, elégedettebbek lesznek, mindez növeli a teljesítményt is. Bevált és évek óta oktatott technikákat tanítok, mely ebben segít.

Munkahelyi játszmák felszámolása

Sok olyan játszma zajlik különböző szinteken, mely tisztázatlan helyzeteket teremt, és csökkenti a vállalat hatékonyságát, azaz veszélyt jelent az eredményre. Sokszor ezek nem tudatosak és a vezetőnek sem egyértelműek elsőre.

Megoldás amit kínálok: A játszmák azonosítása, a negatívan ható játszmák felgönygyölítése, és egy új, hatékonyabb belső kommunikációs rendszer kialakítása.

A játszmák egyben lehetőségek is: ha sikeresen tisztázásra kerülnek, nagy energiák szabadulnak fel, és a cég sikeresebben tud működni. Leleplezem a játszmákat, rámutatok a lényegükre, és a felszámolásukhoz útmutatót adok.

Szerepek és feladatkörök kialakítása

Az egyik legnagyobb stresszt és a munkahelyi konfliktusok zömét a tisztázatlan felelősségi körök és a nem jól leosztott szerepek okozzák. Ilyen helyzetekre jellemző az állandó káosz. Gyakori, hogy nem a megfelelő ember ül adott pozicióban és így vannak,  akik túl sokat dolgoznak, és vannak, akik időarányosan jóval kevesebb hasznos munkával töltik a munkaidejüket.

Megoldás amit kínálok: a kibillent helyzetek és a feszültségforrás feltárása, majd a feladatkörök és felelősségek átgondolt kialakítása, delegálás és motiválás mesterfokon, és a pszichológia biztonság kialakítása a munkahelyi légkörben.

A rendszer hosszútávon zökkenőmentesen akkor működhet, ha nincsnenek tisztázatlan szerepek és feladatkörök. Segítek kialakítani egy olyan felállást, ami mindenki számára megfelelő és biztonsággal tud mozogni benne.

Változások követése

Az elért eredmények és új módszerek gyakorlatban való követése is fontos, mert a meghonosítás során előforduló események is megfelelő figyelmet kell kapjanak – ebben a folyamatban is támogatom a vezetőt és szervezeti működést.

Kapcsolat, további információ: 

Kérlek írj üzenetet, vagy további információért hívd a +36 30 949 57  98-es számot.