fbpx

Emberek, érzések és az életünkre gyakorolt hatásuk

Sokszor tapasztalom, hogy az emberek többsége a számukra egykor fontos személyeket nem meri elengedni. Itt elsősorban arra gondolok, amikor valaki növeli a lelki távolságot. Ugyan legtöbben tudjuk ezt, de mégis nagyon fontos tudatosítani, hogy nem lehet mindenki – vagy túl sokan – egyformán fontos a számunkra. Miért nem?

Amikor valakinek túl sok ember fontos és látszólag nagyon nyüzsgő életet él, akkor sokszor marad a felszínen és valójában  igazából senkivel sem lesz igazán mély kapcsolatban.

A különböző viszonyok (szülők, párkapcsolat, gyerek, barát) mind nagy szereppel bírnak az életünkben, de mégsem kezelhetünk mindenkit ugyanúgy, pontosabban nem érezhetjük ugyanazt az érzést. Van, hogy csak el kell dönteni, hogy kivel hányadán állunk!

Amikor valaki úgy érzi, hogy mindenki ugyanolyan fontos számára, akkor az egy figyelmeztetés is lehet, hogy túl sok mindenkinek akar megfelelni. 

Mi a ragaszkodás tárgya valójában?

Sokszor egyébként azért ragaszkodunk emberekhez, mert sok szép régi emlékünk kötődik hozzájuk. Ilyenkor valójában az emléket nem merjük elengedni és nem maga az ember az, aki olyannyira érdekes.

Mindez akkor lehet különösen érdekes, ha régi párkapcsolatok nincsenek meggyászolva és lezárva. Rengetegen vannak így ezzel, többen mint gondolnánk. Leginkább az áll a háttérben, hogy a legtöbb ember lezárja a fájdalmat, amit a szakítás okozott neki, nem meri megélni és elfojtja, de az attól még ott marad. Még akkor is, amikor úgymond ő az elhagyó fél, akkor is meg kell ezt tenni.

Ezek a “bentmaradt” kapcsolatok ugyanis később akadályozó tényezők lesznek egy új viszony kialakításakor.

Járt nálam egy ilyen hölgy, aki nagyságrendileg a 20 régi kapcsolatából 15-öt nem engedett el. Amikor ezt említettem neki, akkor mintegy ráeszmélve már ő is bevallotta, hogy igen valójában valamilyen módon legtöbbjükkel ugyan már nem is találkozott, de kapcsolatban maradt, ha más nem is, de az online térben.

A konzultáción dolgoztunk ezen, és amikor sírásban tört ki a hölgy, utána azt mondta, hogy mázsás súlyok mentek le a mellkasáról. Ezt így nehéz lehet elképzelni, de ilyenkor valóban ez történik meg energetikailag, és ezt érezni is lehet fizikailag is. 

MIndenkinek azt ajánlom tartson egy kis vizsgálódást kihez ragaszkodik – akár csak gondolati szinten – akihez már igazából rég nem kellene.  

Engedd be vagy engedd el, ne maradjon a köztes térben, mert könnyen lehet, hogy útban lesz az illető.

Amennyiben úgy érzed, hogy kicsit elvesztél a kapcsolataidban, és egyedül nem boldogulsz, akkor keress bizalommal segítek tisztán látni, hogy mi az ami fogva tart, és arról is szó lesz hogyan tudsz felszabadulni.
PREV

Az idő mindent megold, vagy mégsem?

NEXT

Mire tanítottak meg a nehézségeid?