fbpx

Mire tanítottak meg a nehézségeid?

Ezt a kérdést már sokaknak feltettem, mert mindig nagyon tanulságosak a válaszok. Ehhez persze idő kell, hogy belássuk, miből mit tanultunk meg, mert amikor épp zajlik egy nehéz helyzet, nem feltétlenül azzal vagyon elfoglalva, hogy ezen agyaljunk.
Amikor egy nagyon súlyos betegtől kérdeztem ezt meg, a válasz meglepő volt: “Életem legjobb pillanata az volt, amikor megtudtam, mert végre elküldhettem mindenkit oda, ahova való, hiszen papírom lett róla, hogy most nekem kell a segítség, és nem tudok már más problémájával vesződni.”
Az eredmény, amire jutott a betegség kapcsán valójában óriási fejlemény, de nagyon sajnálatos, hogy egy ilyen komoly életesemény kellett hozzá, hogy végre kiálljon magáért. Csak párszor találkoztunk, de ő így is ezt az erőt át tudta fordítani a gyógyulásába. Szerencsére egészséges lett, és még lelkileg is megerősödött. Ugyan a sok emberből, akik körbe vették korábban kevés maradt, de akik igen, azok “minőségi” kapcsolatok voltak.
Azok közül, akiknek feltettem ugyanezt a kérdést a többség hasonló válaszokat adott:
– “ettől lettem az, aki most vagyok”
– “mivel ezt túléltem, már nagyobb baj nem érhet az életben”
– “az életnek segbe kellet rúgnia sajnos”
– “jó, hogy jött az a bizonyos pofon, különben sosem változtatok”

Kellenek a kihívások, kellenek a tragédiák, és igen, kell a feldolgozás is, mert akkor életünk meghatározó problémája átalakít, megerősít minket.

Ahogy az alkimisták is mondják az ólomból arannyá alakulás egy lelki folyamat, azaz a tudatlan ösztönös emberből (ólomból) tudatos emberré alakulás (arany). Ám mindez energia és nyomás nélkül nem megy. Ugyan a mai technikával már tudunk ólomból aranyat csinálni, csak nagyon sok energia kell hozzá.

Tehát merj másként ránézni az életed nehéz helyzeteire és gondold át mit adtak neked, mivé lettél általa.

Amennyiben úgy érzed elveszel az eseményekben, és egyedül nem megy, hogy meglássad mi számodra a tanulság, nem látod a hogyan továbbít, akkor bátran kérj segítséget.

PREV

Emberek, érzések és az életünkre gyakorolt hatásuk