fbpx

A Te problémád kinek a hibája?

Egy esetet osztok meg veletek, és a tanulságot is. Eljött hozzám egy úriember, aki eddig már négyszer(!) vált el, és  éppen ötödszörre is válni készült. Exfeleségek hada állt sorban, itt-ott gyerek is született, így viszonylag sok gyerektartással volt már terhelve a bevétele. Elmondása szerint különböző korú, habitusú, sőt  különböző hajszínű hölgyeket választott, de mégis mindig ugyanazért vált el. Az ötödik alkalom előtt szerencsére elgondolkozott. Felmerült benne ugyanis, hogy ha különböző emberekkel többször is ugyanazt az eredményt érte el, akkor ő is tehet róla, és esetleg felelős azért, hogy ott tart, ahol. A közös munka során világossá vált számára, hogy a hiba elsősorban az ő készülékében volt, és ideje változtatni a viselkedésén. Igaz az elvárásai egy részét is el kellett, hogy engedje ehhez. Még időben voltunk, legalábbis az 5. házasságát már sikerült megmentenie. Sosem késő.

Neked milyen ismétlődő problémád van?

Gondold át mik azok a dolgok, események, amik legalább 2-3 esetben hasonló, számodra nem éppen kellemes eredménnyel zárultak. Nem csak az eredmény számít, hanem az is, hogy milyen érzéseket éltél meg ezeknél, mert sokszor csak az érzés hasonló, a körítés más. Mindenkinek máshol van a határ, de általánosságban elmondható, hogy a  2 ismétlődés már gyanús, a 3. eset pedig már visszatérő, azaz jelzésértékű problémának számít. Legyen anyagi, párkapcsolati, vagy bármi más jellegű, ami jelez, mindenképp érdemes felderíteni, hogy mi lehet mögötte.

Mi lehet mögötte?

Nem a sors keze, vagy vad morgoncok megkeserítő akciója (bár ezeket sem lehet mindig teljesen kizárni. 🙂 hanem Te magad. Általában valamilyen hittrendszer, és annak számodra kellemetlen működése okozza az eredményt. A paletta végtelen és színes: pl. a nők, a férfiak, Gáborok, Gabriellák stb. ilyenek- olyanok. Sőt mivel ezek a hitrendszerek nagyon mélyen be tudnak épülni az elmébe,  ezért könnyen előfordul, hogy ezzel azonosítod magadat.

Játssz nyomozósdit!

Miután átgondoltad, hogy mik azok a dolgok, helyzetek, személyek, akár nevek, akik-amik számodra kellemtelenek és ismétlődnek az életedben, vizsgáld meg, hogy ki az a személy aki mindig jelen volt az eseményeknél, és akár lehetősége is lett volna másként dönteni, de nem tette? Csak nem Te voltál az?

 

Amikor úgy érzed eljött a Te időd, és szeretnél változtatni, kérdezd meg magadtól, hogy mit fogsz máshogy csinálni. A felismerés tehát csak egy első lépés, aztán konkrét lépéseket is kell tenni, amik segítenek a megoldásban. Ha tanácstalan vagy, akkor nyugodtan merj segítséget kérni. Nem érdemes megvárni a következő fordulót, hiszen változni szinte bármikor lehet, de az időnk véges.

http://csaplarpeter.hu/tanacsadas/

 

PREV

Mi van még benned?

NEXT

Hogyan működhet az elméd?