fbpx

Te kerüld el, amit legtöbben megbánnak a halálos ágyukon

Mit gondoltok mik azok, amiket az emberek a halálos ágyukon megbántak? Az alábbiakat Bronnie Ware, halálos betegekkel foglalkozó ausztrál nővér Életkönyv cimű művében összegezte. Érdemes még időben elolvasni és persze elkezdeni a változást.  Csak hogy maradjon elég idő kiélvezni az élet legfontosabb dolgait.

“Bárcsak lett volna bátorságom a saját életemet élni, és nem azt, amit mások elvártak tőlem.”

 Sajnos sok ember van így ezzel. A legtöbben a másoknak való megfelelés miatt, nem a saját életüket élik, hanem valaki másét. Sőt néha azt sem tudják kiét, már akkora a káosz a fejükben.

Szeretnéd elkerülni?

Érdemes törekedni arra, hogy minden nap tegyél meg legalább egy dolgot a saját életedért boldogságodért.

“Bárcsak ne dolgoztam volna olyan sokat.” 

Sokan a munkában keresik az élet értelmét és észre sem veszik, hogy pont emiatt megy el mellettük az élet. Aki szívvel-lélekkel végzik feladatukat, mindezt akkor is megtennék, ha nem kapnának fizetést érte.

Szeretnéd elkerülni?

Ha munkád van, akkor azt később bánni fogod, legyen hivatásod. Figyeld meg mi az, amit minden kötelezettség nélkül is szívesen csinálsz. Ha kell vonulj el egy hétre valahová, egyedül.

“Bárcsak lett volna bátorságom kimutatni az érzelmeimet.”

Az érzelmek kimutatása nagyon fontos, de fontos tudni, hogy nem csak a pozitív, hanem a negatív érzelmekre is vonatkozik ez. Sokszor ez utóbbi elnyomásából jönnek a gondok, és a fel nem dolgozott életesemények.

Szeretnéd elkerülni?

El kell tudni fogadni az élet ajándékait, legyen az jó vagy rossz esemény, az érzelmek, amiket kiváltanak belőlünk, nem szabad elnyomni. Ezek sokszor az elakadásokat mutatják, amiket érdemes feltárni..

“Bárcsak szorosabb kapcsolatot ápoltam volna barátaimmal.”
Mi emberek társas lények vagyunk fontos a család, de ugyanúgy fontos a támogató, őszinte baráti kör is. Erre időt kell áldozni, és nem elég online, mert az személytelen lesz egy idő után.

Szeretnéd elkerülni?

Figyeld tudatosan mennyire vagy kényelmes, pl. hajlamos vagy-e csak online tartani a kapcsolatot olyanokkal is, akik fontosak számodra. Aki igazán fontos, azzal személyesen is kell találkozni.

“Bárcsak megengedtem volna magamnak, hogy boldogabb legyek.”

Sok ember megszokásból sem boldog, miközben minden oka meg lenne rá. Akinek régi megszokások, rögzült minták uralják az életét elveszi magától a változás és ezáltal egy boldogabb élet lehetőségét.

Szeretnéd elkerülni?

Engedd meg magadnak a boldogságot, ne félj a változástól. A félelem egy visszatartó erő, mert az elménk sokszor abban támogat, amit már megszokott, mindegy, hogy az jó vagy rossz. Légy bátor, élj a lehetőségekkel.

 

Úgy gondolom megéri, hiszen nem azt visszük magunkkal, ami egy nem létező, képzeletbeli vagy épp virtuális világban történt, hanem amit valóban megéltünk.

 

További segítség a változáshoz 

PREV

Interjú -a kételkedés pillanata az első lépés a változás felé

NEXT

3+1 dolog, amit lehet, hogy nem tudtál a meditációról