fbpx

Mutasd mit veszel, megmondja ki vagy

A karácsonyi ajándékozáskor sem tudunk kibújni a saját bőrünkből: személyiségünk tükröződik abban, ahogy és amit vásárolunk, vagy épp nem vásárolunk.

A teljesség igénye nélkül néhány tipikus példa. Te ráismersz valakire?

AZ ALAPOS

Részletesen megfigyeli a kiszemeltet, szinte követi minden mozdulatát, elejtett szavakra, reakciókra vadászik, tesztkérdésekkel készül.  Mindez éves projekt. A következő karácsony tervezése már az idei szentestén indul. Hajlamos hasonló alaposságot viszont várni.

A SZERENCSÉS

Lehet csak az utolsó pillanatban vásárol, de jól működnek a megérzései, így mindenkinek sikerül olyat vennie, ami betalál. Miközben lehet, hogy csak egyszer tévedt be valahova. Semmi stressz és minimál energia befektetésével is jól alakul az ünnep.

A PRAKTIKUS

Igyekszünk mindenkinek valami használhatót venni, tipikus kérdése: Mire van szükséged? Nem baj, ha nem jön se tipp, se ötlet, mert mindig jól jöhet egy zokni, sál, csavarhúzó stb. Ajándékcsomag, tusfürdő + sampon is ott van a bevethető elemek között.

A LAZA

Előre bejelenti, de igazából róla már mindenki tudja, hogy senkinek nem vesz semmit. Nem hajlandó ezzel foglalkozni. Ha kell költ rá, de más veszi meg helyette az ajándékot. Letudja a kötelező köröket, átveszi, amit kap, különösebb érzelgősség nélkül.

A MECÉNÁS

Vele együtt jár a drága és prémium ajándékdömping. Az se baj, ha az árcédula rajta van, persze inkább csak érzékelteti, hogy ez egy vagyon volt. Ő nem vár cserébe semmit, de. ő az a fajta „főnök”, aki nem feltétlenül ajándék formájában vár viszonzást.

AZ EGOISTA

Alig várja, hogy ajándékot vegyen, de igazából magának vásárol. Ugyan a célszemélynek keres ajándékot, és még az is lehet, hogy érdekli is a másiknak mi tetszene, de végül úgyis olyasmit vesz meg, ami nekik tetszik. Nem tud elvonatkoztatni.

HUMORISTA

Ő az, aki mindenből viccet csinál, nehezen húzza meg a határt, pl. belefér egy pukipárna egy horgolt póló üzekedő rénszarvasokkal. Nem szabad vele versenyezni, mert ő akar lenni a legviccesebb. Ez általában sikerül is neki. Az már más kérdés, hogy mi lesz az ajándékok sorsa.

A MÁRTÍR

Mindenkinek vesz ajándékot, erőn felül teljesít, pénzben és időben egyaránt. Ugyanakkor mindenkit arra biztat, hogy neki NE vegyen senki semmit, hiszen neki NEM kell. Ez persze nem így van. Valójában még számon is tarja kitől mit kap.

MESTER

Ez már igazi megvilágosodás, az ajándék csak fizikai kötöttség lenne. Talán 1 db gyertya, vagy 1 db füstölő amit ad, ezt is hangzatos melléklettel: áldás, szeretet és átszellemülés. Inkább jelmezbe öltözik, amin vallásos, vagy ezoterikus jelképek fejtik ki hatásukat a térre.

 

PREV

3+1 dolog, amit lehet, hogy nem tudtál a meditációról

NEXT

AJÁNDÉKOZZ ÉLETRE SZÓLÓ ÉLMÉNYT